Cattery Deromy's

De Brits korthaar

De Brits korthaar is één van de populairste kattenrassen in Europa. Door hun gelijk matige humeur, rustige en vriendelijke aard zijn ze voor veel mensen het ideale huisdier. Ze vallen op door hun ronde kop en zeer sprekende ogen.
Hebben een gedrongen lichaamsbouw en een zeer zachte en veerkrachtige vacht. Ze zijn dan ook in verschillende patronen en kleuren gefokt.
Ze hebben een zeer zachtaardig karakter en houden van knuffelen en geaaid te worden. Ook vinden ze het heerlijk om gezelschap om hun heen te hebben. Ondanks hun zachtaardige karakter hebben ze ook een eigen wil.
Het is belangrijk bij het aanschaffen van een kitten om te kijken of deze goed gesocialiseerd is, dus opgegroeid is in huis en niet in een kooi of kamer apart. Doordat ze dan goed gesocialiseerd zijn en een zacht moedig karakter hebben gaan ze meestal makkelijker om met soortgenoten, honden en kinderen.

Verzorging

De meeste Britten hebben weinig verzorging nodig, meestal
een borstel beurt per week is voldoende. In het voor en najaar iets vaker in verband met de rui periode. De oren kun je het beste schoon maken met een tissue en wat gekookt water, NIET met een wattenstaafje, dit omdat je meestal hiermee te diep in het oor gaat. Er zijn eventueel ook nog speciale cleaners te koop bij een dieren speciaalzaak. De nagels gewoon knippen met een speciaal tangetje of schaartje, let op alleen de puntjes, niet te ver anders knip je in het leven.